De meest voorkomende inbraakmethoden

De meest voorkomende inbraakmethoden

Ongemerkt kun je een dief gelegenheid geven je huis in te breken. Hoe vaak trek jij bijvoorbeeld de deur ‘even’ achter je dicht om een snelle boodschap te halen? Een inbreker heeft ‘even’ nodig om je huis binnen te sluipen. Met deze tips ben jij dit keer de ongenode gast te snel af.

Open deur

Als je ramen en deuren niet sluit als je de woning verlaat, maak je het een inbreker wel heel erg makkelijk om binnen te komen. Deze gelegenheidsinbraken worden vaak gepleegd door personen uit jouw eigen directe buurt. Sluit dus altijd je ramen en deuren. Draai je deur op slot om te voorkomen dat de sleuf van het slot met behulp van een stuk plastic terug gedrukt kan worden. Deze inbraakmethode wordt de ‘flippermethode’ genoemd. Een andere methode is de ‘hengelmethode’ waarmee met een ijzeren voorwerp door de brievenbus aan de deurkruk wordt gehengeld. Deze inbraakmethodes wend je af door de deur op slot te draaien en er eventueel een veiligheidsstip (secustrip) te plaatsen. Laat je sleutel ook niet in het sleutelgat zitten. Een inbreker komt er eenvoudig bij door het intikken van een raampje of er een gat onder te boren.

Ramen vergrendelen

Alle ramen (ook de kleintjes) kunnen vergrendeld worden met sloten en raamboompjes. Sluit ze consequent af en verwijder de sleuteltjes. Een slotenmaker zoals Slotenservice Molsberger kan hang- en sluitwerk plaatsen volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Sloten controle door slotenmaker

Een cilinder die uit het slot steekt, kan met een tang worden afgebroken. Deze inbraakmethode komt vaak voor. Het wordt de Bulgaarse methode genoemd. Met veiligheidsbeslag waarmee de cilinder niet meer dan 3 mm uitsteekt, zal het voor een inbreker niet meer de moeite waard zijn er zijn tijd aan te spenderen. Laat alle sloten controleren op veiligheid door een slotenmaker. Zijn expertise en ervaring dragen bij aan een adequate inbraakpreventie.

Altijd thuis

Als je op vakantie gaat, kun je op verschillende manieren ervoor zorgen dat je huis bewoond lijkt. Zorg voor een goede verlichting in en rond het huis. Tijdschakelaars zijn handige hulpmiddelen om de dief op een verkeerd been te zetten. Vraag de buren regelmatig een kijkje te nemen. Zorg dat de post wordt opgehaald. Dure spullen haal je uit het zicht. Met een koevoet is een raam snel ingeslagen en je kunt je waardevolle eigendommen gedag zwaaien.

Mag ik even binnen komen?

De babbeltruc wordt veel bij ouderen gebruikt om het huis binnen te dringen. Plaats een stevige kierstandhouder met SKG logo en laat niet zomaar vreemden binnen. Het SKG logo staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en biedt weerstand tegen inbraak. 1 tot 3 sterren geven aan in hoeverre het product inbraakwerend is.

Alarm beveiliging

Een alarmsysteem kan een extra veilig gevoel geven. Vaak schrikt de aanwezigheid ervan de inbreker al af. Als hij toch weet in te breken, dan zorgt het alarmsysteem er wel voor dat hij gauw de benen wil nemen. Er zijn vele soorten alarmsystemen. Je kunt je laten informeren door een slotenmaker welk systeem het beste past in jouw budget en persoonlijke woonsituatie.

Soortgelijk bericht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *